DigitalOcean Droplet OluşturmaX

DigitalOcean Droplet Oluşturma

Netcraft verilerine göre, Aralık 2012’de, DigitalOcean 100’den fazla sunucuya sahipti; Ekim 2019’da 558.000’den fazla sunucuya sahip durumda. DigitalOcean, saatlik olarak kullanılabilen SSD destekli sanal bilgisayarlar sağlar.

Yayın Tarihi:

Güncellenme Tarihi:

Etiket:#digital ocean, #droplet, #droplet oluşturma,

Netcraft verilerine göre, Aralık 2012’de, DigitalOcean 100’den fazla sunucuya sahipti; Ekim 2019’da 558.000’den fazla sunucuya sahip durumda. DigitalOcean, saatlik olarak kullanılabilen SSD destekli sanal bilgisayarlar sağlar.

En ucuz dropletin saat başına $ 0.007 gibi bir ücretlendirmesi vardır.

DigitalOcean, sekiz konumdan birinde 55 saniye içinde yeni bir droplet oluşturabileceğini iddia ediyor:

New York, Amsterdam (Ocak 2012'den beri mevcut), San Francisco (Nisan 2013), Singapur (Şubat 2014), Londra (Temmuz 2014), Frankfurt (Nisan 2015), Toronto (Eylül 2015) ve Bangalore (Mayıs 2016).

Droplet olarak isimlendirdiği sanal sunucularla ihtiyacınıza göre kısa sürede hızlı, güvenilir, kurulumu kolay bir cloud server için ideal bir sağlayıcıdır.

DigitalOcean hesabınıza giriş yaptığınızı ve bir proje oluşturduğunuzu varsayarak Create Droplet kısmından dropletimizi oluşturmaya başlayalım.

Droptlet'e kurulacak dağıtım

Yukarıdaki görüntüde sunucumuza yükleyebileceğimiz dağıtımlar gösteriliyor. Bu yazı dizisinde Ubuntu 18.04.3 LTS x64 üzerinden gideceğiz. Kendinize uygun olanı seçerek devam ediyoruz.

droptlet plan seçimi

Bütçeye ve projeye uygun planı seçerek devam ediyoruz.

droplet lokasyon seçimi

Hedef kitlenize en yakın konumu seçmek projeniz için çok daha faydalı olacaktır. Seçimi yapıp devam ediyoruz.

droplet opsiyonel özellikler

Bu kısımda opsiyonları projenize özel olarak seçebilirsiniz, fakat monitoring özelliğini seçerek dropletimizin anlık değerlerini izleyebiliriz.

Droplet giriş seçenekleri

Doğrulama için ssh keys ve one-time password seçeneği sunuyor. Benim tercihim ssk key ile doğrulama yapmak. Diğer seçenek ile doğrulama yaptığımızda mail adresimize bir kullanıcı adı, şifre göndererek ssh bağlantısı esnasında o bilgiler ile bağlantı kurmanızı isteyecektir.

DigitalOcean SSH Key oluşturma

droplet yedek alma

Dropletimizin yedeğini alan ve herhangi bir olumsuz durumda en son yedeğe dönmemizi sağlar. Seçtiğimiz plan ücretinin 20%'si kadar bir fiyatlandırması olur.

İşlemleri tamamladıktan sonra create droplet diyerek dropletimizin oluşmasını bekliyoruz.